Friamning, 3 timers intervaller, ondt i maven og hedebølge – what to do?

Der er mange forskellige holdninger til alt hvad der har med børn at gøre – og nogle mennesker ynder da også at ytre den, uanset om den er velkommen eller ej, friamning eller ej, samsovning eller ej, sut eller ej osv. 

Jeg oplever generelt at amning/flaske fylder meget for mange nybagte forældre. Derfor har jeg skrevet et kort indlæg om noget jeg bliver spurgt om dagligt.

Generelt bliver jeg ofte spurgt om min holdning til friamning eller flaske i forhold til at prøve at holde ca. 3 timers intervaller. 

Som udgangspunkt synes jeg altid, at man som familie skal finde ud af hvad der virker i ens lille familie, og så gøre det (selvom det altid skifter, når man endelig føler man har ‘regnet den ud’   ) og så synes jeg faktisk, at man skal blande sig uden om andres valg, medmindre man bliver spurgt. Altså, nu taler jeg om helt almindelige familier der ikke skader nogen med deres valg.

Men udover min egen private holdning, bliver jeg også ofte spurgt om jeg mener friamning eller flaske kan være med til at give baby ondt i maven. Det mener jeg ikke. Jeg mener ikke at din baby får ondt i maven af at spise hyppigt. Men, HVIS din baby har et lidt umodent tarmsystem, ofte har mavekneb eller meget luft i maven, kan det godt være svært for det lille system at få ro til at komme mere i balance. 

Derfor er mit svar jo i virkeligheden lidt blandet. Jeg mener altså ikke at din baby får ondt i maven af friamning eller flaske, men hvis din baby HAR ondt i maven, mener jeg at det at give fordøjelsen lidt ro, kan være med til at få modnet tarmsystemet hurtigere.

Zoneterapi øger appetiten

En ekstra krølle på halen er så, at efter en babyzoneterapi behandling kan din baby godt få lidt øget appetit. Derfor anbefaler jeg altid, at man samme dag som behandlingen og gerne også dagen efter, friammer eller giver flaske og ikke tænker så meget over hvor lang tid der er gået siden sidste måltid.

Og min holdning er det samme i disse hedebølge tider – i skrivende stund siger de det bliver 30 grader de næste 3 dage. Så, masser af mælk i barnet, og masser af vand i dig selv, kære mor 

Babyzoneterapi

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.