Når starten på forældreskabet ikke bliver som man havde forventet.

De fleste af os har en forestilling om hvordan det vil være at blive forældre. Det er ofte noget med en sovende baby på armen eller i en barnevognen med en kaffe i kopholderen slentre rundt i byen eller skoven. Og babys første smil og pludren.

Men inden vi når dertil, kan billedet se helt anderledes ud. 

Nogle gange er den første spæde start på forældreskabet nemlig benhård. Og slet ikke som vi havde forventet. 

Der kan være flere ting der gør at din baby græder ekstra meget:

  • Det kan være det var en kompliceret fødsel med efterfølgende spændinger i nakken, ryggen, skuldrene eller hofterne, som gør at baby græder meget i starten.
  • Eller måske var det en meget hurtig eller voldsom fødsel som har sat babys hormon- og nervesystem i overload,  som gør at baby er meget urolig og har svært ved at falde til ro, og ked af det den første tid. 

Uanset hvad der er på spil i din babys krop, er det uendelig hårdt at være nybagt forældre til en baby der er meget ked af det nærmest hele sin vågne tid.

Problemet med det er, at når det er rigtig hårdt, kan vi nemt blive frustrerede og nogle gange endda helt vrede på vores lille baby når vi har vugget og hoppet og sunget og shh’et hele dagen uden held. Eller vi kan få lyst til at smide babyen ud af vinduet eller føle os helt skuffede over at vi har fået sådan en skrigebaby.

Og når man mærker de følelser og tanker, kan man få så dårlig samvittighed og slå sig selv oveni hovedet over at man er den værste forælder i hele verden.

Men det er du ikke <3

Faktisk er du bare en helt almindelig forælder.

For det er helt normale følelser at have i forældreskabet.

Start med at være blid ved dig selv, hvis I har en svær start med en masse gråd og frustrationer.

Lav en aftale om at alt det der bliver snerret ud gennem sammenbidte tænder i de første par måneder gælder ikke. Tal om at det er svært og hårdt, enten med din kæreste, forældre, venner eller veninder.  

Nogle gange kan man også have brug for at tale med en anden end sin familie og vennekreds om sine følelser og tanker, fordi der måske kan være brug for sammen at undersøge om der er nogle gamle følelser fra graviditeten, fødselsforløbet eller netop braste forventninger fra den spæde start på spil. Det kan man bl.a. med en familierådgivnings session hos mig. 

Hvis du vil vide mere om hvad familierådgivning kan gøre for jer, kan du læse mere om familierådgivning hos Kiddiezonen her .

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *