Skip to content

Zoneterapi og babysøvn

Afhjælp søvnproblemer med zoneterapi

“Noget der helt forståeligt optager mange forældre, er søvn. Eller måske snarere manglen på samme”.

Der er mange ting jeg egentlig ikke tror man kan forberede sig på når man skal have en baby. Og én af de ting er hvor hårdt det er at blive vækket en gang i timen flere nætter i træk.

Søvn er så vigtigt for vores helbred – både vores fysiske og mentale helbred, og derfor er det så hårdt for hele familien når søvnen udebliver.

“De familier der kontakter mig for at få hjælp til mere og bedre søvn kan være i meget forskellige situationer og grundene til at søvnen driller kan også være meget forskellige.”.

Jeg er dog stor fortaler for alt der er naturligt og uden tilsætning, selvom alle Når det drejer sig om små nyfødte babyer, er der selvfølgelig en forventelig mængde søvnmangel det første stykke tid. En baby på 0-4 mdr. kan man ikke forvente sover mere end 3 timer i træk – der er undtagelser og man kan være heldig, men som udgangspunkt er 2-3 timers træk gennemsnitligt. 

Hvis din baby derimod kun sover 30-45 minutters træk eller vågner hver time i løbet om natten, kan babyzoneterapi være virkelig effektivt til at fremme mere søvn. 

Mere om søvncyklus

En søvncyklus er på de der 35-45 minutter og derfor er det meget almindeligt at det er derfor det ofte er der din baby vågner igen. Og det er også helt okay at nogle lure kun varer 30-45 minutter, men der skal også gerne være i hvert fald én lur på minimum 1,5-2 time i løbet af dagen. 

Men som alle forældre ved, er det jo baby der bestemmer det meste det første lange stykke tid.jo kan få brug for medicin engang imellem. Det er vigtigt at finde sin egen balance i det virvar af informationer man som forældre bliver mødt af – synes jeg.

Hvad skyldes dårlig søvn hos babyer?

Der kan være flere ting på spil når det handler om søvn hos de helt små babyer. Nogle gange kan det være en ubalance i hormonsystemet, ofte pga. en enten meget hurtig fødsel eller en kompliceret fødsel, der giver uro i hele systemet og derved gør at din baby vågner så ofte. Det kan babyzoneterapi heldigvis afhjælpe, fordi jeg via zonerne i de små fødder, kan massere alle punkterne der har med hormonsystemet at gøre, bl.a. zonen for hypofysen og hypotalamus.

En anden ting der kan påvirke din babys søvn, er når det egentlig er maven der driller, men at forstoppelse eller mavekneb generer så meget at det vækker din baby. Til det er babyzoneterapi endnu mere perfekt, fordi jeg i samme behandling, kan massere zonerne for både fordøjelse og søvn i én behandling.

Det kan også være motorisk uro der gør at din baby vågner ofte. Selvfølgelig er mange babyer meget aktive og livlige, og deres ben og arme kan baske rundt helt ukontrolleret, kan der nogle gange være nogle ubalancer i nervesystemet der gør at den lille krop er lidt i overload og derfor basker rundt på en forstyrrende måde, der vækker din baby. Og der kan babyzoneterapi heldigvis også hjælpe. Ved at løsne op for ubalancer i både nerve- og hormonsystemet og arbejde med muskelgrupperne omkring ryg, nakke og skuldre igennem zonerne i fødderne.

Når et barn så bliver så stort at man kan forvente at de kan sove igennem, men de ikke helt automatisk begynder at gøre det, er det ofte et stort problem i familien, for det er som regel på samme tidspunkt hvor barslen slutter, begge forældre er tilbage på arbejde igen og hverdagen kører derudaf.

 

Og der kan være mange årsager til at større børn vågner hyppigt, som oftest er det pga. ubalancer i hormon- og nervesystemet, og det er derfor de vigtigste zoner at arbejde grundigt igennem. Det kan også være der er noget væske på ørerne, der trykker når barnet ligger ned. Og det gør ofte rigtig ondt og forstyrrer nattesøvnen meget. 

 

Astmatisk bronkitis

Astmatisk bronkitis er meget ofte en årsag til at barnet vågner hyppigere end forventeligt, og heldigvis kan zoneterapi også hjælpe i disse tilfælde. I fødderne kan vi nemlig arbejde med zonerne for både tarmsystemet, hvor ca 70-80% af immunforsvaret sidder, milten, lymfesystemet og thymuskirtlen, som de vigtigste zoner til at styrke immunforsvaret. Når man så har givet immunforsvaret et boost, vil det også altid være en god ide at arbejde alle zonerne der er forbundet til nervesystemet godt igennem, for hvis immunforsvaret har været på overarbejde og søvnen har været afbrudt og manglende, vil

nervesystemet som regel være lidt påvirket og trænge til at blive arbejdet godt igennem, så hele familien kan komme til at sove godt igen

Bestil en tid her

Udfyld denne kontakt formular og lad os aftale en tid der passer jer. Jeg glæder mig til at komme forbi.

Du kan selvfølgelig også ringe og få en kort snak eller sende en SMS på tlf:
25 15 85 75

Det siger andre om mig: